Eljöttek a jó kis begubózós, családi esték.
Arra gondoltam, a hosszú délutánokon kipróbálunk a gyerekekkel egy "csomó" karácsonyi sütit. Unaloműzés, kreativitás, és felkészülés. Minden karácsonykor izgulok, valyon sikerülni fog -e az új süti, hát most eldöntöttem, nem érhet meglepetés.
Az első nov. 2.: Csokis - banános kiflik
1 banán
25 dkg liszt
1 csapott tk./fél csomag sütőpor
1 ek. normál kakaó/6 ek. instant kakaópor*
1 vaníliás cukor
10 dkg vaj
12,5 dkg porcukor / 10 dkg cukor*
csipet só
*eredeti/saját mérték
Banánt megtisztítjuk, szétnyomkodjuk.
Lisztet a sütőporral kakaóval, sóval, cukorral, lágy vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a banánt, és jól összegyúrjuk.
25 dkg liszt
1 csapott tk./fél csomag sütőpor
1 ek. normál kakaó/6 ek. instant kakaópor*
1 vaníliás cukor
10 dkg vaj
12,5 dkg porcukor / 10 dkg cukor*
csipet só
*eredeti/saját mérték
Banánt megtisztítjuk, szétnyomkodjuk.
Lisztet a sütőporral kakaóval, sóval, cukorral, lágy vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a banánt, és jól összegyúrjuk.
Enyhén lisztes deszkán ceruzavastagságúra nyújtjuk. 4-6 cm-es hengerekre vagdaljuk és kiflit formázunk belőlük.
Vajas, lisztes tepsiben, előmelegített sütőben, légkeveréses módban 160 fokon, 11 perc alatt megsütjük.
Az eredeti recept szerint kb. 80 db lesz. Na mi hamar meguntuk a kiflisodrást, elő a pogácsaszaggatót, és korongokat gyártva, a diónkat, fügénket is fel tudtuk használni.
Továbbá, a kész kifliket, cukros mázzal kellene hópihézni. Amelyikre nem jutott termés, azokat én most simán porcukor havaztam.
Mind isteni lett. Az igazat megvallva a kifli ropogós, a korong omlósabb lett. Kinek-kinek kedvére. :)
Az egy dolog, hogy a gyerekek élvezték, de te is hagyhatod őket alkotni, mert nem jár túl nagy rumlival, csörömpöléssel, veszéllyel, folttal...stb. :)
KIPIPÁLVA - BEVÁLT!
Vajas, lisztes tepsiben, előmelegített sütőben, légkeveréses módban 160 fokon, 11 perc alatt megsütjük.
Az eredeti recept szerint kb. 80 db lesz. Na mi hamar meguntuk a kiflisodrást, elő a pogácsaszaggatót, és korongokat gyártva, a diónkat, fügénket is fel tudtuk használni.
Továbbá, a kész kifliket, cukros mázzal kellene hópihézni. Amelyikre nem jutott termés, azokat én most simán porcukor havaztam.
Mind isteni lett. Az igazat megvallva a kifli ropogós, a korong omlósabb lett. Kinek-kinek kedvére. :)
Az egy dolog, hogy a gyerekek élvezték, de te is hagyhatod őket alkotni, mert nem jár túl nagy rumlival, csörömpöléssel, veszéllyel, folttal...stb. :)
KIPIPÁLVA - BEVÁLT!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése